+ 36 70 638 86 56 ,  + 36 76 327 971 akb@t-online.hu

A “Hírös Város” szecessziós építészete

(megrendelhető csoportok részére)

A városnéző túra alapjaiban megegyezik a Klasszikus gyalogos városnézés Kecskeméten (1,5- 2 óra) programjával, ugyanakkor kiegészül részletesebb ismertetéssel a szecessziós építészet kecskeméti látni- és tudnivalóival.

 

Cifrapalota  (Márkus Géza – 1902)

     A Hírös Város Városházája (Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1893-1897 között)

Kecskemét két “hírös, nevezetös” polgármester irányításával három évtized alatt – 33 év 1880 -1913 között – addig soha nem látott ütemű fejlődés eredményeként a nagyszabású városrendezés keretében a magyaros szecessziós építészet egyik kiemelkedő alföldi városává lett.

Két fantasztikus polgármester Lestár Péter és Kada Elek és a magyar szecessziós építészet korszakának legtöbb jeles építőművészének egy vagy több alkotása jellemezte ezt a korszakot.

Az építőművészek név szerint Lechner Ödön, Pártos Gyula, Márkus Géza, Mende Valér, Komor Marcell, Jakab Dezső, Jánszky Béla, Szivessy Tibor. 

Ez az időszak volt Kecskemét város sok évszázados küzdelmes történetének első igazi “aranykora”.

Ez a tematikus városnéző túra annak nyomában indul, hogy egy klasszikus városnézés keretében bemutassa a korszak szecessziós építészetében kiemelkedőt alkotó építőművészek kecskeméti alkotásait.

 

Fedezze fel Ön is a Hírös Város szépségeit és különleges értékeit szakavatott, államilag regisztrált  idegenvezető kíséretében!

Kapcsolat

ELÉRHETŐSÉGEK

Visszatérő megrendelők, nyugdíjas és diák csoportok kedvezményre jogosultak.